Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.

Despre Dionis


Dionis este un agregator de cărți publicate în limba română, care se adresează bloggerilor de carte, autorilor, editorilor și nu în ultimul rând cititorilor de orice fel. El a fost construit după modelul reddit cu scopul de a oferi repere de calitate și popularitate pe piața românească de carte. Modelul reddit presupune votarea recomandărilor bune (în cazul de față cărțile bune) cu un vot pozitiv iar pe cele proaste cu un vot negativ. Un vot negativ este anulat de un vot pozitiv și viceversa. Toate voturile afectează în mod egal scorul final al recomandărilor.


Dionis se diferențiază de alte site-uri de carte prin aplicarea selecției statistice, simplificarea procesului de vot și apelarea la comunitatea cititorilor dornici să se implice într-un sistem de triere bazat atât pe calitatea și popularitatea cărților, cât mai ales pe impactul pe care îl au acestea asupra noastră. Dintr-o mare de cărți, cele bune vor ieși singure la suprafață, evident cu condiția ca membrii colectivității din jurul acestei platforme să fie suficient de mulți încât Dionis să devină relevant din punct de vedere statistic.


Pe Dionis sunt acceptate recomandările cărților cu autori români dar și traducerile, indiferent de modul lor de publicare (tipărite pe hârtie sau în format digital), cu condiția ca ele să fie publicate în limba română.


În calitate de dionisian (utilizator al site-ului dionis.info):


  1. Caută - verifică ce cărți citite se află pe Dionis;
  2. Votează - dacă cele citite de tine au fost deja recomandate pe Dionis, atunci acordă-le în funcție de preferințe un vot pozitiv sau negativ;
  3. Comentează - împărtășește impresiile tale lăsând comentarii la cărțile citite, menționând eventual ce ți-a plăcut sau ce ți-a displăcut la ele;
  4. Recomandă - dacă o carte nu a fost recomandată încă pe Dionis, înregistreaz-o tu și apoi dă-i votul cuvenit.

Recomandările cu cele mai mari scoruri reflectă cărțile populare (bune) de pe piața românească de carte.


Pentru a folosi sistemul de vot, pentru a comenta sau pentru a recomanda o carte trebuie să devii la rândul tău un dionisian, adică să ai un cont pe acest website. Pentru postările și comentariile lor dionisienii primesc puncte de karma - tot după modelul reddit. Dionisienii cu cele mai multe puncte de karma sunt cei mai populari și mai activi utilizatori, care prin recomandările și comentariile lor aduc un plus de valoare colectivității dionisiene.Referințe și detalii tehnice:


Acest website nu ar fi fost posibil fără munca lui Nikola Kovacevic și indicațiile prețioase ale lui Nick Walter și Justin Mitchel.

Unele imagini de pe website provin de pe StockUnlimited.


Dionis.info este în continuă dezvoltare. Nu ezita să ne contactezi pentru a ne transmite eventualele sugestii sau problemele întâmpinate în folosirea website-ului la adresa de e-mail contact@dionis.info


v1