Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.
0
Aștept să crăpi (de astăzi, în prime-time)
de Radu Paraschivescu


Un grup de țărani afla noutăți despre asomarea păsăretului de curte conform directivelor europene și se inițiază în tainele jargonului și birocrației. Un invitat la emisiuni în direct e vânat de moderatori nu pentru ce spune, ci fiindcă i se întâmplă să amețească în studio, ceea ce duce la mari beneficii de rating. Un post TV inaugurează o emisiune despre ultimele zile (sau clipe) ale unor V.I.P.-uri, iar concurența răspunde cu o emisiune în care transmite înmormântări. Un președinte de federație organizează un meci amical cu o națională africană care se prezintă fără chef și fără tricouri, dar cu o pofta năprasnică de bomboane. Un tânăr muncitor din Bacău invadează Anglia de unul singur, spre consternarea reporterilor și parlamentarilor englezi care așteaptă începutul unui exod la aeroport.

Asta veți găsi în "Aștept să crăpi (de astăzi, în prime-time)". Cinci proze alerte și vesele despre noi și dereglările noastre. Cinci felii din tortul vieții romanești după integrarea în Uniunea Europeana. Cinci cronici ale absurdului, abjecției și dejecției. Cinci motive pentru a-ți dori să pleci din România doar pentru că, odată trecut de graniță, să începi să-i duci dorul și să vrei acasă.


Anul publicării: 2016
ISBN9789735054724
Format: hârtie
Pagini: 200
Categorie: eseu
Subiect: literatură contemporană
Editura: Humanitas


 recomandată la 4 Aprilie 2018 de Dionis | 0 comentarii