Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.
2
Universul într-o coajă de nucă
de Stephen Hawking

Traducător: Gheorghe Stratan, Ovidiu Tânțăreanu, Anca Vișinescu

Stephen Hawking, unul dintre cei mai influenți gânditori contemporani, e cunoscut nu numai pentru ideile sale îndrăznețe, dar și pentru modul clar și plin de spirit în care știe să le exprime. Universul într-o coajă de nucă ne poartă către frontierele fizicii actuale, acolo unde realitatea e deseori mai stranie decât ficțiunea, pentru a explica publicului larg principiile care guvernează universul. Peisajul e fantastic: particule, suprafețe și corzi se mișcă în unsprezece dimensiuni, găurile negre se evaporă și dispar, luând cu ele taina lor, iar sămânța din care s-a născut universul e o infimă coajă de nucă. Perspectivele pe care Hawking le deschide sunt și ele fabuloase: călătoria în timp, viitorul unei omeniri dominate de inteligență artificială, soarta finală a universului.

Universul într-o coajă de nucă, publicată pentru prima dată în Anglia și Statele Unite in 2001, continuă celebrul best-seller Scurta istorie a timpului și se adresează publicului larg, preocupat de nașterea și soarta universului și a omului, având, în plus, o extrem de bogată, elegantă și sugestivă componentă grafică, ce o face să arate ca un adevărat album de artă. Apariția ei în România va constitui, nu ne îndoim, un mare eveniment, dovadă interesul arătat de mai multe reviste care au publicat în avanpremiera ample fragmente însoțite de ilustrații spectaculoase.


Anul publicării: 2016
Colecție: Paşi peste graniţe
ISBN9789735054335
Format: hârtie
Pagini: 220
Categorie: tratat
Subiect: fizică
Etichete: univers, găuri negre, Big Bang
Editura: Humanitas


 recomandată la 14 Martie 2018 de Dionis | 0 comentarii