Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.
3
Mâna stângă a întunericului
de Ursula K. Le Guin

Traducător: Mihai Dan Pavelescu

Un ambasador uman este trimis pe Gethen, o lume extraterestra unde nu exista prejudecăți de gen, iar biologia androgina elimina problema dominației masculine și a supunerii feminine. Scopul lui e integrarea Gethenului într-o comunitate intergalactică în continuă expansiune. Însă pentru asta trebuie să concilieze propriile prejudecăți cu strania societate pe care o întâlnește.

Ursula K. Le Guin depășește magistral linia subțire dintre ficțiunea speculativa și literatura mainstream. Mână stângă a întunericului a deschis noi orizonturi, a ridicat întrebări tulburătoare, a sfidat granițele dintre sicence fiction și fantasy. Dar mai ales a inventat ținuturi de vis, care fascinează în continuare.


Anul publicării: 2018
Colecție: Nautilus
ISBN9786064302205
Format: hârtie
Pagini: 256
Categorie: roman
Subiect: știință și ficțiune
Editura: Nemira


 recomandată la 17 Februarie 2018 de Dionis | 1 comentarii

 
 
Dionis 0 points posted 17 Februarie 2018, 10:15

"Surprinde atât de bine lumea construită în jurul acestui detaliu încât la un moment dat te face să te simți incomplet. Ca și cum noi oamenii de pe Terra, bărbați sau femei suntem doar jumătăți din paleta de trăiri umane posibile. Un om complet ar fi în viziunea autoarei un hermafrodit care s-ar bucura în funcție de context, de toate acele mici diferențe pe care noi le atribuim dimorfismului sexual." ~ florinstanciu.ro/mana-stanga-a-intunericului