Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.
1
Ochi holbați și păr vâlvoi. Experimente medicale ciudate care ne-au salvat viața.
de Trevor Norton

Traducător: Bogdan Perdivară

În perioada victoriană, un doctor faimos pe nume Jack Haldane spunea: „nu experimenta niciodată pe un animal ceea ce poți experimenta pe un om “. A inhalat niște gaze periculoase pentru a testa eficiența măștii de gaze, pe care o inventase. Făcând acest lucru, i s-au încins creierii și i-a ieșit fum pe urechi. De unde și titlul acestei cărți: Ochi holbați și păr vâlvoi! O carte care ne familiarizează cu ceea ce înseamna cercetarea științifică aplicată pe propria piele și ne oferă un tablou viu al unei lumi în care medicii testau pe ei înșiși substanțe mai mult sau mai puțin ciudate pentru a observa reacțiile organismului uman la ele. Poveștile din cartea lui Trevor Norton sunt, rând pe rând, incredibile, tulburătoare sau absurde. Un chirurg concediat și-a înfipt un cateter în inimă, după care... a ajuns să câștige Premiul Nobel. John Hunter, doctorul lui George al III-lea, s-a infectat înadins cu gonoree și sifilis, sperând să găsească remediul împotriva acestora, un doctor francez a ieșit în largul Oceanului Atlantic, plutind în derivă, pentru a vedea cât de mult poate supraviețui un naufragiat, iar celebrii soți Curie s-au infestat cu elemente radioactive pentru cercetări care au ajutat imens umanitatea.

Într-un stil jucăuș și plin de umor, Trevor Norton, biolog și profesor emerit la Universitatea din Liverpool, ne invită să-i cunoaștem pe marii excentrici ai lumii care nu au ezitat să se supună singuri la tot felul de experimente medicale în folosul umanității.


Anul publicării: 2011
Colecție: Acum pentru viitor
ISBN9789737075062
Format: hârtie
Pagini: 440
Categorie: povestiri
Subiect: știință
Etichete: stiință, umor
Editura: Trei


 recomandată la 26 Noiembrie 2017 de Claudia | 0 comentarii