Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.
4
Marțianul
de Andy Weir

Traducător: Iulia Anania

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ. Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață. Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?


Anul publicării: 2015
ISBN9786068673059
Format: hârtie
Pagini: 424
Categorie: roman
Subiect: știință și ficțiune
Etichete: explorare, Marte
Editura: Paladin


 recomandată la 18 Noiembrie 2017 de Dionis | 1 comentarii

 
 
Dionis 0 points posted 18 Noiembrie 2017, 12:13

"Apoi… e imposibil să nu empatizezi cu Mark. E de-al tău… și e singur pe o planetă pustie. Uiți de costuri și de celelalte probleme ale umanității și vrei în sinea ta să îl aduci acasă sau măcar să vezi ce se întâmplă cu el… Și nu pentru ca e un astronaut specializat în Botanică și ceva inginerie… ci pentru că e în primul rând un om… Un ambasador… Cel care te reprezintă ca specie acolo unde puțini au ajuns…" ~ florinstanciu.ro/martianul