Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.
1
Manual de scriere creativă. Scriitorul de ficțiune
de Nina Munteanu

Traducător: Costi Gurgu

Nina Munteanu este o cunoscută autoare canadiană de origine română, a cărei activitate publicistică este binecunoscută și publicului român consumator de literatură science-fiction. Nominalizarea romanului ei Darwin’s Paradox (Paradoxul lui Darwin) la premiul Aurora, n-a făcut decât să-i sporească și mai mult o notorietate pe deplin justificată. În prezentul volum, Nina Munteanu adună anecdote, observații și sfaturi desprinse din experiența ei personală de scriitoare, furnizându-le celor deciși să urmeze o carieră scriitoricească întreg instrumentarul necesar reușitei: exerciții și ponturi, sugestii și pași de urmat în parcurgerea drumului de la scrierea unui text narativ și până la publicarea propriu-zisă.


Anul publicării: 2011
Colecție: Compact
ISBN9789734713134
Format: hârtie
Pagini: 192
Categorie: manual
Subiect: literatură contemporană
Editura: Paralela 45


 recomandată la 27 Octombrie 2017 de Dionis | 1 comentarii

 
 
Dionis 0 points posted 27 Octombrie 2017, 06:38

"Kafka spunea, “Niciodată nu gândesc ceea ce ar trebui să gândesc, nu spun ceea ce gândesc și nu scriu ceea ce spun și tot așa, până în adâncurile beznei“. Recunosc, că nu am citit nici o lucrare de ficțiune scrisă de Nina Munteanu și m-am simțit mai în siguranță procedând așa pentru că știu că una e stilul scriitoricesc al unei persoane și alta este darul său pedagogic." ~ florinstanciu.ro/manual-de-scriere-creativa/