Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor - află mai multe.

Ajutor


Ce este un dionisian?

Pe scurt, un dionisian este un utilizator al website-ului dionis.info. Pe lung însă, un dionisian este un om precum Dionis. Adică o fire curioasă care caută tainele realității și ale universului în care trăiește, iar pentru asta face apel la experiența umanității transmisă de la o generație la alta prin intermediul cărților.Ce înseamnă "o carte publicată în limba română"?

Din punctul nostru de vedere o carte este publicată în limba română, dacă ea a fost înregistrată la Biblioteca Națională a României sau la un alt centru național ISBN corespondent și a primit un cod ISBN. De la această regulă fac excepție cărțile publicate înainte de 1989, anul în care România a adoptat standardul ISBN.DESPRE RECOMANDĂRI


Cum recomand (postez) o carte pe Dionis?

Mergi la formularul dedicat apăsând pe butonul din meniul principal "Recomandă o carte". Completează câmpurile din formularul dedicat astfel:


Pentru a putea recomanda o carte trebuie să te conectezi la website cu numele de utilizator și parola.

În completarea câmpurilor nu folosi CAPS LOCK!

* Suntem deschiși sugestiilor.

Dionisienii își pot vota propriile recomandări.Dacă o carte are mai multe formate sau mai multe ediții, pe care îl/o recomand?

Alege formatul sau ediția care ție ți-a plăcut cel mai mult și pe care l-ai recomanda și celorlalți. Chiar dacă vorbim de conținut identic formatele/edițiile sunt considerate cărți distincte și primesc ISBN-uri diferite.Cum văd ce cărți am recomandat?

Spre deosebire de votare, recomandarea cărților pe Dionis este transparentă. Fiecare dionisian are pe pagina sa de profil lista cărților recomandate.DESPRE COMENTARII


Cum comentez o recomandare?

Conectează-te la website folosind userul și parola ta. Adaugă un comentariu nou sau răspunde la un comentariu deja postat. După ce adaugi un comentariu, dă un refresh (F5) la pagină, ca să apară postat alături de celelalte comentarii.

Acordă voturi comentariilor în funcție de preferințe. Comentariile care încalcă termenii și condițiile de utilizare ale website-ului vor fi șterse.DESPRE VOTURI


Cum votez o recomandare?

Te înregistrezi pe website cu numele și parola. Poți vota atât din ferestra principală sau din rezultatele unei căutari cât și din pagina de detaliu a unei cărți. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe sageata ˄ pentru un vot pozitiv sau pe săgeata ˅ pentru un vot negativ.Cum văd dacă am votat o carte sau nu?

În dreptul scorului, săgeata pentru un vot pozitiv se va colora în roșu, iar pentru un vot negativ în albastru. Dacă ambele săgeți sunt negre înseamnă că nu ai votat. Culoarea săgeților este vizibilă numai după ce te-ai conectat la website cu numele de utilizator și parola.Vreau să schimb votul acordat unei cărți. Cum procedez?

Dacă dorești să votezi opusul, e foarte simplu – apeși săgeata opusă. Dacă vrei în schimb să-ți anulezi votul tot ce trebuie să faci e să mai apeși odată pe săgeata (pozitivă/roșie sau negativă/albastră) pe care ai apăsat inițial și astfel votul tău se va anula.Cum îmi dau seama de relevanța unui scor?

Mergi pe prima pagină a website-ului și vezi datele statistice din meniul din dreapta. Compară scorul unei anumite cărți cu cel mai mare sau cel mai mic scor de pe Dionis. Ia în calcul și numărul dionisienilor existenți la data respectivă.

Poți de asemenea să observi scorul unei cărți în funcție de anumite caracteristici (vezi Care sunt parametrii de căutare pe Dionis). De exemplu, în cazul în care cartea pe care o cauți face parte din categoria eseu, scrie în câmpul de căutare din meniul principal (bara de sus) cuvântul "eseu" și vezi toate cărțile din categoria respectivă. Notează cel mai mare scor al categoriei și vezi unde se situează cartea pe care o cauți.DESPRE CĂUTARE


Care sunt parametrii de căutare pe Dionis.

Pe Dionis poți căuta folosind câmpul de căutare din meniul principal (bara de sus) după: anul de publicare al cărții, autorul, autorii (în cazul în care cartea are mai mulți autori), antologatorul (dacă este cazul), categoria din care face parte cartea (vezi lista de categorii), colecția din care face parte cartea, editura la care cartea a fost publicată, formatul cărții (vezi lista de formate), ISBN-ul, seria din care face parte cartea (dacă este cazul), subiectul cărții (vezi lista de subiecte), etichetele cărții, titlul cărții și traducătorul cărții (dacă este cazul).Sunt autor și vreau să știu ce scor au cărțile mele.

Folosește câmpul de căutare din meniul principal (bara de sus) introducând titlul cărții tale, pentru o singură carte, sau numele tău complet pentru toate cărțile.Sunt editor și vreau să știu ce scor au anumite cărți.

Folosește câmpul de căutare din meniul principal (bara de sus) pentru a căuta cărți după anumite caracteristici (vezi parametrii de căutare).

Rezultatele sunt afișate în ordinea descrescătoare a scorului, câte zece pe pagină. Modulul de căutare este unul general, motiv pentru care uneori pot apărea rezultate care conțin cărți din altă categorie decât cea căutată. De exemplu, să presupunem că vrem să verificăm scorul cărților din 2017. Mergem și completăm în câmpul de căutare "2017". Vom obține o listă cu toate cărțile recomandate pe Dionis, publicate în anul 2017, însă există și posibilitatea ca în această listă să apară o carte sau mai multe care au în titlu numărul "2017".CONTUL DE UTILIZATOR


Cum îm personalizez contul de utilizator?

După ce te-ai înregistrat pe dionis.info și mai apoi te-ai conectat la website, în colțul din dreapta din meniul principal (bara de sus) va apărea numele utilizatorului. În dreptul său se va desfășura un submeniu cu opțiunile "Profil" și "Deconectare". Dacă vei apăsa pe "Profil" vei ajunge pe pagina dedicată profilului tău. Sub poza de profil există un buton "Editează". Odată apăsat, vei ajunge la un formular de editare, unde vei putea introduce: numele complet, o poză de profil (de preferat format 1:1 - pătrat), o descriere și link-uri către website-ul personal sau rețele de socializare.

Pe pagina de profil se mai poate ajunge din diferite pagini ale website-ului apăsând pe numele de utilizator.DIVERSE


Am făcut / găsit o recenzie interesantă la o carte recomandată pe Dionis și aș vrea să o împărtășesc cu ceilalți. Cum procedez?

Nimic mai simplu. Scrie un comentariu sub cartea recomandată în care spui ceva despre recenzia respectivă sau adaugă un fragment din ea și la sfârșit lasă un link către pagina de web unde se regăsește recenzia. Comentariul tău va fi votat cu plus sau minus, primind astfel un feedback de la ceilalți.Am observat o eroare într-o recomandare sau am completat greșit o recomandare și vreau să o corectez. Cum procedez?

Recomandăm reverificarea datelor înainte de postarea recomandării. Dacă totuși s-a strecurat o eroare, atunci trimite-ne un e-mail pe contact@dionis.info cu link-ul recomandării și detaliile pe care consideri că ar trebui modificate.Vreau să menționez în altă parte scorul unei cărți. Există vreo recomandare în acest sens?

Întrucât valoarea numerică a scorului este dinamică (se schimbă în funcție de voturi) Dionis recomandă următoarele forme de exprimare:


„În 2017 (luna august 2017) cartea X s-a situat pe primul loc (al doilea loc / în primele zece cărți votate) pe Dionis.info (la categoria Y pe Dionis.info / având subiectul Z pe Dionis.info)”


O carte poate avea un scor general mic dar poate avea, pe un anumit segment de carte, cel mai mare scor. Din acest motiv, recomandăm mai întâi raportarea la scorurile segmentelor de carte (categorie, subiect, an), folosind câmpul de căutare din meniul principal (bara de sus) și apoi la scorul general afișat pe prima pagină a website-ului.


v1.2.1